onsdag 7. juli 2010

Sommertid = lesetid!

Sånn har det i alle fall blitt i K(a)os(e)heimen, AC (After Children). BC (before Children), var det lesetid hele året rundt, men nå glipper øya så fort jeg legger hodet på puta om kvelden, så lesing har blitt et sommeranliggende. Spesielt nyttig på sydenturer når unga legger seg seinest klokka åtte, og mor og far går tom for samtaleemner... :-D Det har ikke blitt så mye lesing på stranda/i solstolen AC, men jeg håper nå at de små etterkommerene mine har blitt såpass store at det kan bli mulig å lese ei side eller to i solstolen i år.

Inspirert av Pia i Pias verden, kommer jeg her med min egen lille leseliste.

Isabell Allende! Jeg har lest alt hun har skrevet, og blir aldeles oppslukt av de utrolige familiehistoriene hun skriver. De fleste forbinder nok henne med "Åndenes hus", men det er absolutt ikke den beste boka hennes. Min favoritt er "Om kjærlighet og skygge", men mange av de nyere bøkene hennes seiler oppover i I like -lista.

Fjorårets suksess for meg var Victoria Hislop sin "Øya". En vakker bok som fikk meg til å felle en tåre eller to... Jeg leste den på Kreta, det satte jo de riktige rammene da handlingen foregår deromkring. I år skal "Hjemkomsten" med i kofferten når vi reiser. Det er helt sikkert.

En annen ferie-lesing-suksess er Henning Mankell sin "Kineseren". Superduper krimbok. Egentlig er flere av hans bøker perfekt ferielektyre.

Ellers må jeg si meg enig med Pia i at Jo Nesbø er en favoritt. I alle fall bøkene om Harry Hole.

I tillegg til "Hjemkomsten", har jeg lyst å lese "Saman er ein mindre aleina" av Anna Gevalda. Lettleste krimbøker av ulike forfattere er jo også grei sommerlektyre.

Har DU noen gode bøker du anbefaler i solvarmen?

God lesesommer!

Ingen kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online